bedevaarten header

lourdes01Bedevaart naar Lourdes - 17 augustus t/m 23 augustus 2019

Deze reis wordt georganiseerd en begeleid door VNB. VNB heeft ruim 135 jaar ervaring in het begeleiden van groepen op reis; een garantie voor een betrouwbare service. De uitvoering van onze reizen is vrijwel geheel in handen van deskundige vrijwilligers die dit belangeloos doen en een deel van de reissom zelf betalen. Op allerlei terreinen zijn zij actief: als reisleiding, pastor, arts, verpleegkundige of in de facilitaire dienst. Persoonlijke aandacht staat hoog in het vaandel. Jaarlijks maken 2.500 vrijwilligers het mogelijk om onze reizen uit te voeren. Onder de vrijwilligers bevinden zich ook veel jongeren. Ga met ons mee en ervaar zelf het verschil.Wil jij meer informatie over VNB en ons algehele reisaanbod? Kijk op www.vnb.nl  .

TGV

In de vroege ochtend word je in jouw regio opgehaald om per touringcar naar Noord-Frankrijk te rijden. In de ochtend stappen wij hier in de TGV om op een comfortabele manier naar Lourdes te reizen. In de trein ontvang je een lunch- of dinerpakket. Op de terugweg reis je weer per TGV van Lourdes naar Noord-Frankrijk vanwaar je overstapt in de touringcar die je in de avond afzet bij de opstapplaats bij jou in de regio. Ook dan ontvang je een lunch- of dinerpakket.

Bij de reis inbegrepen

 • Transfer per bus van de opstapplaats in de regio naar Noord-Frankrijk v.v.
 • Vervoer met de TGV van Noord-Frankrijk naar Lourdes v.v.
 • Transfer per bus van het station van Lourdes naar je accommodatie in Lourdes v.v.
 • Lunch- en of dinerpakket op de heen en terugreis.
 • Verblijf op basis van een tweepersoonskamer en volpension.
 • Pastorale- medische en reisbegeleiding gedurende jouw reis en het gehele verblijf in Lourdes.
 • Nederlandstalig programma.
 • Fooien, belastingen, boekings- en administratiekosten, bijdrage Heiligdom en Calamiteitenfonds.  

  Zelf betalen of regelen 

 • Reis van jouw woonplaats naar de opstapplaats in de regio v.v.
 • Reis- en/of annuleringsverzekering.
 • Consumpties en overige uitgaven van persoonlijke aard.
 • Excursie naar de Pyreneeën.
 • Mogelijke toeslagen (indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen – zoals brandstoftoeslagen – daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrim).
 • Uitgebreide informatie over en de boekingsvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis vind je op onze website.

  Wat kun je verwachten?

 In de bedevaarten van VNB staat betekenisvol ontmoeten centraal. De ontmoeting met jezelf, de ontmoeting met een ander, de ontmoeting met die Ander.Voor elke bedevaart heeft VNB een evenwichtig programma met veel variatie samengesteld waarbij kwaliteit en deskundige begeleiding voorop staan.Tijdens de bedevaart gaan pastores voor in eigen Nederlandstalige vieringen en wordt deelgenomen aan diverse plechtigheden zoals de viering aan de Grot, de sacramentsprocessie en de lichtprocessie.

 Deelnemen 

Kun jij korte afstanden lopen in een normaal tempo (eventueel met ondersteuning van rollator)? Kun jij met geringe ondersteuning een trap op- en aflopen en kun jij zelfstandig instappen in een vervoermiddel? Dan kun jij deelnemen aan deze reis. 

Wilt U zich aanmelden voor deze reis?

Bel of mail voor meer informatie met Marcel Cheuk Alam via telefoon 036-5343628 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In de maand juli vertrekken weer volle bussen met pelgrims naar Kevelaer. Sommige mensen gaan voor de eerste keer, anderen voor de zoveelste keer, het is een goede traditie geworden. Van harte hopen wij dat ook dit jaar vele mensen met ons meegaan naar Kevelaer, op maandag 29 juli en dinsdag 30 juli. Niet alleen vanuit Amersfoort en omstreken en het Gooi, maar uit alle windstreken komen al tijden mensen naar deze mooie bedevaartplaats.

Een ieder zal zijn of haar eigen redenen hebben om op reis te gaan, maar ik denk dat de persoon van Maria ons allen verbindt. Maria, de moeder van Jezus die voor veel mensen ook een Moeder met een hoofdletter is geworden. De vele kaarsen die in onze kerken worden opgestoken zijn daar stille getuigen van. Achter iedere kaars zit een verhaal, van dankbaarheid, van verdriet, van zorg. Maria straalt, zoals een echte moeder, begrip uit, warmte, het „niet veroordelen”, je mag bij mij zijn zoals je bent. Juist ook op een bedevaart, zo is de ervaring, worden soms verhalen gedeeld waar in het dagelijks leven thuis niet altijd ruimte en aandacht voor is.

Kevelaar 2019Ook dit jaar hebben we weer bruidjes nodig om onze vieringen en processies op te luisteren. Zij worden begeleid door mevr. Wil van Hamersveld, pastoraal werker Antoinette Bottenberg en Klaartje Hadida.

Kinderen (bruidjes en misdienaars) tot 15 jaar mogen mee voor € 8,00 p.p. (bus) vanaf 15 jaar € 15,00 p.p. of jullie sluiten je aan bij de fietsbedevaart. De hotels geven flinke kortingen op het verblijf.

 

 

We gaan er weer een mooie en inspirerende bedevaart van maken, en hopelijk gaat u weer opgeladen en bemoedigd naar huis. Heel graag tot in juli!

Met hartelijke groet,

Het bestuur en broedermeesters van de Amersfoortse en Gooise Broederschap. Pastoor Harrold Zemann, directeur.

Voor informatie en/of inschrijfformulier kunt u contact opnemen met Bernadette Keet, 06-51521221 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Banneux 2019Die mooie warme plek in de Ardennen waar Maria, de maagd der armen, op ons wacht.
Wacht om ons te troosten en moed te geven. Waar we onze zorgen en verdriet even in vertrouwde handen kunnen leggen en even weg zijn uit de snelle wereld waarin we leven. Om even op adem te komen en de normen en waarden weer te koesteren. De bedevaart duurt vijf dagen van vrijdag tot en met dinsdag.

Wij halen u met de bus op bij de opstapplaatsen om naar de eerste stop in Utrecht te gaan en daar koffie of thee te drinken. Dit is het verzamelpunt van alle bussen en hier ontmoet u uw medegasten en alle vrijwilligers van Bisdom Haarlem-Amsterdam. Daarna gaat de reis richting Soerendonk waar een broodmaaltijd wordt aangeboden om dan voldaan naar Banneux te vertrekken, waar vijf volledig verzorgde dagen voor u klaar staan.


Priesters, verpleegkundigen, arts en verzorgenden staan voor u klaar om u (daar waar nodig) te begeleiden en u vijf prachtige dagen te laten beleven en weer een beetje rust te vinden in dit hectische bestaan. Rolstoelen en rollators zijn aanwezig om een wandeling of uitstapje mogelijk te maken. De reis is ook geschikt voor minder validen en zieken. Een rolstoelbus is aanwezig. Bent u gezegend met een goede gezondheid dan bent u natuurlijk ook van harte welkom om de warmte van Banneux te ervaren.


Op de terugweg stoppen wij wederom in Soerendonk om daar een heerlijke warme maaltijd te nuttigen en dat is ook de plaats waar wij afscheid van elkaar nemen en de reis naar huis verder gaat om u veilig en wel weer bij de opstapplaats te brengen.


De kosten bedragen € 295,--. Hierbij is alles inbegrepen.


Data 2019

3 tot en met 7 mei             -      inschrijven tot eind maart

23 tot en met 27 augustus -      inschrijven tot eind juni


Eva Onderwater

Tel. 0297-222208 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

I.v.m. wisseldiensten van Eva kunt u ook contact opnemen met:

Ellen van der Laan, mobiel: 06-30918592


Mijn collega-vrijwilligers en ik hopen u te mogen verwelkomen.

Els Rong

Bedevaartplaatsen